понедельник, 13 марта 2017 г.

Виставка «Освіта Запорізького краю - 2017»


Анотація
на матеріали, запропоновані для участі
у виставці «Освіта Запорізького краю -2017»

Автор: Чорнобут О.С., вчитель інформатики Малокатеринівського навчально-виховного комплексу "школи І-ІІІ ступенів - гімназії "Мрія" Запорізького району Запорізької області , спеціаліст ІІ категорії. 
Номінація: «Формування творчої особистості учнів (вихованців) у навчальних закладах».



Завдання вчителя – створити умови для утвердження атмосфери творчості, допомогти учневі знайти себе в житті, а навчально-виховну діяльність спрямувати на створення такої системи співпраці, головна мета якої – максимальний розвиток творчих здібностей дитини.

Саме тому, я зупинилась на вирішенні науково-методичної проблеми: «Розвиток  інтелектуального і творчого потенціалу учнів  у процесі вивчення інформатики».

Відомо, що пізнавальна діяльність учнів складається з творчої та репродуктивної частин. Вони взаємопов'язані, знаходяться в певному відношенні, яке залежить від рівня підготовки учня. Тому я впевнена, що розвиток пізнавальних здібностей дітей у вирішальній мірі залежить від їх творчої діяльності. Причому найбільш ефективною є систематична творча діяльність учнів. Епізодична ж її форма малоефективна.

На уроках інформатики застосування комп'ютерів дозволяє мені з учням займатися дослідницькою роботою при розв'язанні задач з різних областей (наприклад, фізичні, математичні, економічні завдання). При цьому я повинна навчити учнів чітко формулювати завдання, вирішувати їх та оцінювати отриманий результат.

Використання нових інноваційних технологій дозволяє нам вирішувати деякі задачі нетрадиційними способами, а також прикладні задачі, які раніше ми не могли розглядатися в силу складності математичного апарату.
В своїй роботі намагаюся поєднувати різні методи, прийоми та технології: технологію інтерактивного навчання,  групову (колективну) технологію, проектну технологію.

ДОДАТКИ   


 




 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий